Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Makkelijke ovenschotel met pompoen & pastinaak

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Makkelijke ovenschotel met pompoen & pastinaak
403kcal Per persoon
Eiwitten
9g Eiwitten
Kh
56g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 150 gram zoete aardappel
  • 125 gram pompoenstukjes
  • 2 theelepels tijm, gedroogd (4 g)
  • 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 40 gram ricotta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in stukjes. Verdeel de pastinaak met zoete aardappel en pompoenstukjes over de braadslede. Bestrooi met de helft van de tijm. Besprenkel met de balsamicoazijn en de olie. Hussel alles een beetje door elkaar en bestrooi met peper en zout. 
  3. Schep de ricotta in een klein ovenschaaltje en bestrooi met de rest van de tijm, peper en zout. Zet het schaaltje met de ricotta tussen de groenten op de braadslede en bak in de oven in 20 minuten gaar. Hussel af en toe met een spatel de groenten door elkaar.
  4. Serveer de ovenschotel met de ricotta.

Tip van FitChef

1. Een ovenschotel is altijd handig om je restjes groenten op te maken. Verdeel ze tussen de pompoen en zoete aardappel en bak ze even mee.
2. Dit is ook een perfect gerecht om een pepertje aan toe te voegen. Snijd een rood pepertje heel fijn of strooi er wat chilivlokken overheen.