Linzenburger met geroosterde bospeen & krieltjes
Linzenburger met geroosterde bospeen & krieltjes
576kcal Per persoon
25g Eiwitten
85g Kh
15g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 400 gram linzen, uit blik
- 10 bospenen
- 500 gram krieltjes
- 2 uien
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 2 eieren
- 2 eetlepels peterselie
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Laat de linzen in een vergiet goed uitlekken.
- Schil de bospenen met een dunschiller. Halveer dikke bospenen en grote krieltjes. Snijd driekwart van de ui in dunne partjes. Snipper de rest heel fijn.
- Verdeel de bospenen in een braadslede en leg de krieltjes en uipartjes ertussen. Schep om met de helft van de ras el hanout, wat zout en 1 eetlepel olie. Rooster de bospenen en krieltjes in de oven in 20-25 minuten gaar, schep af en toe om.
- Dep de linzen zo nodig droog met keukenpapier en doe ze over in een kom. Prak fijn met een stamper.
- Klop de eieren los. Meng 5 eetlepels losgeklopt ei, de fijngesnipperde ui, peterselie, zout en de rest van de ras el hanout door het linzenmengsel. Kneed even door en vorm er vervolgens 4 mooie burgers van.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers in 4-6 minuten mooi bruin en gaar.
- Serveer de linzenburger met de bospenen en krieltjes.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Als het linzenmengsel wat te slap is om er burgers van te maken kun je er wat volkorenmeel of bloem doormengen.