Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Marokkaanse soep met kikkererwten, linzen & gehakt

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Marokkaanse soep met kikkererwten, linzen & gehakt
711kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
85g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram wortel
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 150 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 70 gram zilvervliesrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Rasp de gember. Snijd de bleekselderij in plakjes en de wortel in halve plakjes.
  2. Spoel de kikkererwten en linzen samen af in een vergiet met koud water. Laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Voeg het gehakt toe samen met de gember, ras el hanout en chilipoeder en bak mee tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, bleekselderij en wortel toe en bak dit 2 minuten mee.
  4. Roer de tomatenblokjes door de pan samen met 400 ml water en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rijst toe en zet het vuur lager. Laat zo’n 10 minuten doorkoken tot de rijst gaar is. Roer de kikkererwten en linzen door de soep en verwarm nog 2 minuten mee.
  5. Serveer de soep in een diep bord of ruime kom. Breng de soep naar wens nog op smaak met wat peper en zout.

Tip van FitChef

1. Voeg 1 of 2 theelepels harissa toe aan de soep.
2. Verdeel verse peterselie over de Marokkaanse soep.