Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Uiensoep met cottage cheese

  • 25 minuten
  • 2 personen
Uiensoep met cottage cheese
352kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 6 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ eetlepel tijm, vers
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 pistolet, bruin
  • 100 gram cottage cheese
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Een hartverwarmend soepje voor koude dagen. Uiensoep is een echt Parijse klassieker, die als je de soep bereidt met melk ook extra eiwit oplevert. Heerlijk bij de lunch of als tussendoortje. En zelfs geschikt als licht hoofdgerecht voor voor of na het sporten.

  1. Snipper de uien.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 4-6 minuten tot de stukjes licht beginnen te kleuren. Schep de tijmblaadjes erdoor en verkruimel de bouillontablet erboven. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat de uiensoep 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
  3. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  4. Snijd de pistolet schuin in plakken en rooster ze in een hete grillpan goudbruin.
  5. Schep de uiensoep in wijde kommen en leg in elke kom 2 geroosterde plakken brood. Schep de cottage cheese op het brood en strooi de geraspte kaas erover. Schuif de kommen 10 cm onder de hete ovengrill en laat de kaas smelten.
  6. Serveer de rest van het brood erbij.

Tip van FitChef

Garneer de uiensoep met verse tijm of platte peterselie.