Wortelsoep met gember, kokos & couscous
Wortelsoep met gember, kokos & couscous
474kcal Per persoon
11g Eiwitten
66g Kh
18g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram wortel
- 1 rode ui
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ blokje groentebouillon
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 70 gram couscous
- 1 ½ eetlepel geraspte kokos (11 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de wortel in plakjes. Snipper de ui. Rasp de gember grof. Pers de knoflook.
- Breng 500 ml water aan de kook en voeg het bouillontablet toe.
- Verwarm de olie in een ruime pan en bak op matig vuur de ui, knoflook, wortel en gember 1 minuut aan. Voeg de bouillon toe en kook 10 minuten.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg de couscous toe en laat 5 minuten wellen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Bestrooi de wortelsoep met de geraspte kokos.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Heb je geen staafmixer? Stamp de soep met een pureestamper tot een rulle massa.
2. Deze wortelsoep is lekker met verse peterselie of koriander en een extra drupje (olijf)olie.