Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Meatloaf met tomaat

  • 60 minuten
  • 4 personen
Meatloaf met tomaat
326kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
10g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt, mager
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 25 gram Brinta
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het gehakt op kamertemperatuur komen. 
  2. Snijd de vleestomaat in dikke plakken. Hak de oregano fijn. Snipper de ui heel fijn.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de gezeefde tomaten erdoor en laat al roerend zachtjes indikken tot nog de helft van de saus over is. Laat afkoelen.
  4. Doe het gehakt in een wijde kom en maak het met een vork los. Strooi de Brinta met paprikapoeder en oregano erover. Strooi er ook 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper over. Breek het ei erboven en voeg 2 eetlepels van de tomatensaus toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het gehakt door tot het een wat plakkerig homogeen mengsel is.
  5. Vorm het gehaktmengsel tot een stevig ovaal brood en leg dit op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant royaal met de tomatensaus en leg de plakken tomaat erop. Bak de meatloaf in het midden van de oven in 30 minuten gaar en bruin.
  6. Laat het uit de oven 10 minuten staan, zodat het wat steviger wordt.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

<p>1. Lekker met sperziebonen en gekookte aardappelen.<br />
2. Dit gehaktbrood is voldoende voor 4 personen, maar wat je over hebt kun je de volgende dag ook koud eten met een salade erbij. Je kunt een restje natuurlijk ook gebruiken als broodbeleg.</p>