Nieuw!
Pitabroodje met falafelballetjes & zelfgemaakte guacamole
Pitabroodje met falafelballetjes & zelfgemaakte guacamole
591kcal Per persoon
17g Eiwitten
61g Kh
31g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 pitabroodje, volkoren
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 4 falafel balletjes
- ¼ komkommer
- ½ avocado
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 handje rucola (30 g)
Het is genieten geblazen met dit pitabroodje met falafelballetjes en zelfgemaakte guacamole! Dat brood als avondmaaltijd niet gezond zou zijn, kunnen we nu definitief naar het rijk der fabelen verwijzen. Als je het combineert met een heleboel lekkere groenten, zoals in dit recept, past dit wel degelijk binnen een gezonde leefstijl. Het is lekker om er nog wat extra rauwkost aan toe te voegen.
Zo maak je dit recept
- Bak het pitabroodje volgens de verpakking in de oven. Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de helft van de paprika in blokjes en de andere helft van de paprika in reepjes. Zet de paprikareepjes apart. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de paprikablokjes ongeveer 5 minuten.
- Voeg de falafelballetjes toe aan de pan en bak 4-5 minuten op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in dunne schijfjes.
- Prak de avocado en snijd de knoflook fijn. Meng dit samen in een bakje met wat peper en zout.
- Snijd het pitabroodje open. Besmeer beide kanten van het broodje met het avocadomengsel en vul het broodje daarna met de ui, paprikablokjes en falafel uit de pan. Top af met de rucola.
- Serveer het pitabroodje met de paprikareepjes ernaast.
Tip van FitChef
De guacamole is extra lekker met een kneepje citroen.