Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Platbrood flammkuchen met courgette & kalkoen spekreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Platbrood flammkuchen met courgette & kalkoen spekreepjes
641kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
43g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • ½ rode ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
  • 1 Libanees brood, volkoren
  • 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de courgette in plakjes en snijd de ui in dunne halve ringetjes. Smeer de courgetteplakjes met een kwastje in met de helft van de olie.
  3. Verwarm een grillpan en grill de courgetteplakjes 4 minuten per kant.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in zo’n 5 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het platbrood op. Besmeer met de zuivelspread. Beleg het platbrood met de helft van de courgetteplakjes, de spekjes en de rode ui ringetjes. Strooi de geraspte kaas hier overheen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  7. Serveer de flammkuchen op een bord en verdeel de veldsla hier overheen. Serveer de rest van de courgetteplakjes er los naast.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Grillpan

Tip van FitChef

Voor een vegetarische flatbrood flammkuchen vervang je de kalkoen spekreepjes door zongedroogde tomaatjes.