Roerbak met bloemkoolrijst, gehakt & pindakaas
Roerbak met bloemkoolrijst, gehakt & pindakaas
590kcal Per persoon
40g Eiwitten
30g Kh
35g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 rode paprika
- 100 gram witte kool, gesneden
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 bosuitje
Zo maak je dit recept
- Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
- Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt met de knoflook in 4 minuten gaar.
- Snijd de paprika ondertussen in blokjes en voeg samen met de witte kool toe aan de pan met het gehakt. Roerbak 2 minuten mee. Voeg daarna de pindakaas, ketjap en sperziebonen toe aan de pan en meng goed door elkaar.
- Kook ondertussen in een pan met water de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Serveer de bloemkoolrijst met het gehakt en de groenten op een bord. Top het gerecht af met de bosui en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Breng deze roerbak op smaak met wat limoensap.