Mexicaanse bloemkoolrijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
443kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 150 gram kipfilet
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk tomaten
  • 0,5 stuk jalapeño peper
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm in een andere pan de rest van de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook. 
  3. Snijd ondertussen de tomaat en peper in kleine blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de ui. Bak twee minuten mee.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak vijf minuten mee.
  5. Schep de rijst in een kom en geef de kipfilet erbij.

Tip van FitChef

Ook lekker met wat verse koriander.