Nieuw!
Bloemkoolrijst salade met halloumi
Bloemkoolrijst salade met halloumi
506kcal Per persoon
26g Eiwitten
23g Kh
34g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 snufje kerriepoeder (1 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 8 cherry tomaten
- ½ komkommer
- 75 gram halloumi
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan, voeg de paprikablokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de kruiden en bosui toe en bak dit een minuut mee. Voeg de bloemkoolrijst toe, roer alles door elkaar en bak dit in 2-3 minuten gaar. Doe hierna de bloemkoolrijst in een kom en laat dit een beetje afkoelen.
- Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Meng de tomaatjes en komkommer door de bloemkoolrijstsalade.
- Snijd de halloumi in blokjes en verwarm de rest van de olie in dezelfde pan waarin je de paprika gebakken hebt. Bak hierin de halloumi op middelhoog vuur goudbruin.
- Serveer de bloemkoolrijstsalade met de halloumiblokjes in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat verse peterselie of stukjes bleekselderij toe te voegen aan deze bloemkoolrijstsalade.