Mexicaanse bonenschotel met quinoa
Mexicaanse bonenschotel met quinoa
502kcal Per persoon
29g Eiwitten
82g Kh
7g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 60 gram maïs
- 125 gram kidneybonen
- 1 rode paprika
- 75 gram magere kwark
- 2 theelepels komijnpoeder (4 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de maïs en kidneybonen af in een vergiet. Spoel af met water. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Maak een sausje van de kwark, de helft van de komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
- Schep de maïs, kidneybonen en de helft van de paprika door de warme quinoa. Verwarm op zacht vuur nog even mee in de pan.
- Breng de Mexicaanse schotel op smaak met de rest van de komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
- Strooi de rest van de paprika over de bonenschotel. Serveer met het sausje.
Tip van FitChef
Gebruik eens Mexicaanse kruiden in plaats van komijnpoeder. Dit geeft het gerecht nog meer smaak.