Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Quinoasalade met ei & kerriesausje

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Quinoasalade met ei & kerriesausje
697kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
89g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 1 ei
  • 6 cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 gram ricotta
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 30 gram rozijnen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze quinoasalade met ei en kerriesausje heeft het allemaal: je komt een verrassende combinatie van smaken tegen in deze heerlijke salade, het is makkelijk om te maken én deze maaltijd is ook nog heel gezond. Wist je dat er verschillende kleuren quinoa zijn? Zo heb je rode, witte en zwarte. De rode heeft een meer intense notensmaak en de zwarte is wat peperiger. Of kies voor de 3 kleuren quinoa en je proeft het allemaal. Het is absoluut de moeite waard om voor deze salade (echt maar) even in de keuken te staan. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook het ei in 6-8 minuten.
  3. Snijd de tomaten doormidden en de courgette in blokjes. Snipper de ui.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de tomaten, courgette en ui in 5 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng de ricotta, kerrie en zout naar smaak tot een sausje.
  6. Spoel het ei met koud water, pel deze en snijd doormidden.
  7. Meng de quinoa met de tomaten, ui en courgette. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ei en de rozijnen over de quinoa.
  8. Serveer met het kerriesausje.

Tip van FitChef

1. Bij deze quinoasalade smaakt verse bieslook erg lekker.
2. Geen zin in rozijnen, maar wil je wel een zoet accent? Probeer dan eens deze quinoasalade met wat stukjes ananas erdoor. Verwarm deze dan even mee.