šŸ„³ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Nieuw!

Quinoa met pittige tofu roerbak

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
577kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 125 gram tofu, naturel
  • 70 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1.5 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tofu goed uitlekken en dep droog.
  2. Kook de quinoa in een pan met water gaar volgens de verpakking.
  3. Snijd de tofu in blokjes, deĀ paprika in reepjes, de knoflook fijn en het bosuitje in ringetjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en voeg de tofu blokjes en de helft van de sojasaus toe. Bak de tofu blokjes zoā€™n 6 minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, bosui, overgebleven sojasaus en sambal toe. BakĀ 3 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en bak dit 2Ā minuten mee tot het geslonken is.
  5. Serveer de tofu roerbak met de quinoa.

Tip van FitChef

Garneer met sesamzaadjes.