Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met pittige tofu roerbak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met pittige tofu roerbak
553kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
55g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram tofu, naturel
  • 70 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tofu goed uitlekken en dep droog.
  2. Kook de quinoa in een pan met water gaar volgens de verpakking.
  3. Snijd de tofu in blokjes, de paprika in reepjes, de knoflook fijn en het bosuitje in ringetjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en voeg de tofublokjes en de helft van de sojasaus toe. Bak de tofublokjes zo’n 6 minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, bosui, overgebleven sojasaus en sambal toe. Bak 3 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en bak dit 2 minuten mee tot het geslonken is.
  5. Serveer de tofuroerbak met de quinoa. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Garneer de tofuroerbak met geroosterde sesamzaadjes.