Nieuw!
Quinoa met pittige tofu roerbak
Quinoa met pittige tofu roerbak
553kcal Per persoon
30g Eiwitten
55g Kh
24g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram tofu, naturel
- 70 gram quinoa
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 100 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Laat de tofu goed uitlekken en dep droog.
- Kook de quinoa in een pan met water gaar volgens de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes, de paprika in reepjes, de knoflook fijn en het bosuitje in ringetjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de tofublokjes en de helft van de sojasaus toe. Bak de tofublokjes zo’n 6 minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, bosui, overgebleven sojasaus en sambal toe. Bak 3 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en bak dit 2 minuten mee tot het geslonken is.
- Serveer de tofuroerbak met de quinoa. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Garneer de tofuroerbak met geroosterde sesamzaadjes.