⏱42% Black Friday Korting!

1d03u19m42s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse kidneybonen wrap

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse kidneybonen wrap
545kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
48g Koolhydraten
Vet
30g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kidneybonen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel maïs
  • ½ avocado
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 1 eetlepel cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in blokjes. 
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut op zacht vuur. 
  3. Spoel de bonen af onder een zeef en voeg toe aan de ui. Voeg de tomaten met paprikapoeder, maïs en een scheutje water toe. Roer de bonen erdoor en laat 5 minuten zachtjes sudderen. 
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. 
  5. Verdeel het bonenmengsel met de avocadoplakjes over de wrap. Schep tot slot de cottage cheese op de kidneybonenwrap.

Tip van FitChef

<p>In plaats van een kidneybonenwrap kun je het bonenmengsel ook eens verdelen over een gebakken (volkoren) pita broodje.</p>