Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse kidneybonen wrap

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse kidneybonen wrap
545kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
48g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram kidneybonen
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 eetlepel maïs (20 g)
  • ½ avocado
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in blokjes. 
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut op zacht vuur. 
  3. Spoel de bonen af in een zeef en voeg toe aan de ui. Voeg de tomaten met paprikapoeder, maïs en een scheutje water toe. Roer de bonen erdoor en laat 5 minuten zachtjes sudderen. 
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. 
  5. Verdeel het bonenmengsel met de avocadoplakjes over de wrap. Schep tot slot de cottage cheese op de kidneybonenwrap.

Tip van FitChef

In plaats van een kidneybonenwrap kun je het bonenmengsel ook verdelen over een gebakken (volkoren) pita broodje.