Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Wrap-pizza met gekarameliseerde biet, feta & avocado

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Wrap-pizza met gekarameliseerde biet, feta & avocado
650kcal Per persoon
Eiwitten
15g Eiwitten
Kh
37g Kh
Vetten
49g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 mini rode biet, gekookt
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
  • ½ avocado
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de biet in plakjes.
  3. Meng de bietenplakjes met de honing. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de biet kort op middelhoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet opzij.
  4. Bak de ui in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  5. Leg de wrap op een bakplaat en verdeel de spinazie en biet erover. Verkruimel de feta erbovenop.
  6. Hak de noten en strooi ze over de wrap. Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie.
  7. Bak de wrap in de oven gedurende 8-10 minuten, tot hij knapperig is.
  8. Snijd ondertussen de avocado in plakjes.
  9. Haal de wrap-pizza uit de oven. Beleg met de avocado en breng op smaak met zout en peper.

Benodigdheden:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

1. Probeer eens geitenkaas in plaats van feta voor een verrassende twist.
2. Strooi wat verse koriander over de wrap.