Nieuw!
Wrap-pizza met gekarameliseerde biet, feta & avocado
Wrap-pizza met gekarameliseerde biet, feta & avocado
650kcal Per persoon
15g Eiwitten
37g Kh
49g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 mini rode biet, gekookt
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 25 gram witte kaas (feta)
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
- ½ avocado
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de biet in plakjes.
- Meng de bietenplakjes met de honing. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de biet kort op middelhoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet opzij.
- Bak de ui in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Leg de wrap op een bakplaat en verdeel de spinazie en biet erover. Verkruimel de feta erbovenop.
- Hak de noten en strooi ze over de wrap. Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie.
- Bak de wrap in de oven gedurende 8-10 minuten, tot hij knapperig is.
- Snijd ondertussen de avocado in plakjes.
- Haal de wrap-pizza uit de oven. Beleg met de avocado en breng op smaak met zout en peper.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
1. Probeer eens geitenkaas in plaats van feta voor een verrassende twist.
2. Strooi wat verse koriander over de wrap.