Mexicaanse salade met kidneybonen & avocado
Mexicaanse salade met kidneybonen & avocado
393kcal Per persoon
17g Eiwitten
22g Kh
26g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram kidneybonen
- ½ avocado
- ½ citroen
- ¼ komkommer
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Spoel de kidneybonen in een vergiet met koud water.
- Snijd de avocado in plakjes en sprenkel er wat citroensap over. Snijd de komkommer in plakjes.
- Maak een dressing met de olie, een kneepje citroensap en het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Hussel in een kom de kidneybonen met sla en komkommer door elkaar. Verdeel de avocado over de salade en sprenkel de dressing erover.
Tip van FitChef
1. Snijd de komkommer in lange linten.
2. Neem de salade mee in een afsluitbare kom.