Nieuw!
Nacho’s van platbrood met gehakt & cottage cheese
Nacho’s van platbrood met gehakt & cottage cheese
647kcal Per persoon
37g Eiwitten
52g Kh
32g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 50 gram wortel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram maïs
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 Libanees brood, volkoren
- 20 gram geraspte kaas, 30+
- 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook. Spoel de mais in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg het gehakt toe, samen met de knoflook, paprikapoeder, komijn en chilipoeder en bak dit 4 minuten. Voeg dan de paprika- en wortelblokjes toe samen met de tomatenpuree en twee eetlepels water. Laat dit op laag vuur nog zo’n 5 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het platbrood met een mes in puntjes. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besmeer de puntjes met de andere helft van de olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de platbroodpuntjes in zo’n 4 minuten krokant.
- Verdeel de nacho's van platbrood over een ovenschaaltje, verspreid hier het gehaktmengsel overheen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het schaaltje nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de nacho’s in het ovenschaaltje en maak af met de cottage cheese.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Snijd een bosuitje in dunne ringetjes en verdeel dit over de nacho's heen.