Nasi van bloemkoolrijst met kalkoen
Nasi van bloemkoolrijst met kalkoen
380kcal Per persoon
29g Eiwitten
21g Kh
20g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 sjalotje
- 5 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 1 ei
Nasi van bloemkoolrijst? Ja! Dat moet je echt een keer proberen! Tegenwoordig is rijst van bloemkool of broccoli niet meer weg te denken uit de schappen van de supermarkt en dat is niet voor niets. Op deze manier kun je makkelijk koolhydraatarm eten, je krijgt lekker veel groente binnen én het smaakt net zo lekker!
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in blokjes. Snipper het sjalotje. Snijd de plakken kalkoenfilet in reepjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de paprika, sjalot en kurkuma vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, sojasaus, kalkoenfilet en bloemkoolrijst toe. Bak dit vijf minuten mee.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olie en bak hierin het ei.
- Serveer de nasi van bloemkoolrijst met ei.
Tip van FitChef
1. Liever wat meer pit? Voeg wat rode peper of een theelepel sambal toe aan de nasi.
2. Het is lekker om gebakken uitjes of geraspte kokos over de nasi te strooien.
3. En vergeet niet om er heerlijk frisse (zoet-zure) komkommerplakjes bij te eten.