Nieuw!
Noedels met aubergine, edamame & halloumi
Noedels met aubergine, edamame & halloumi
699kcal Per persoon
30g Eiwitten
58g Kh
38g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 aubergine
- 75 gram edamame bonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 portie woknoedels
- 50 gram halloumi
Ik weet zeker dat je voor deze noedels met aubergine, edamame en halloumi heel graag even in de keuken wilt staan! Dit gerecht is superlekker, gezond én erg makkelijk om te maken. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Spoel de edamamebonen af in een vergiet en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Bak de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook en aubergine toe en roerbak dit zo’n 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de sojasaus, ketjap en edamamebonen toe en verwarm even kort mee.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak hierin de halloumi goudbruin en krokant.
- Voeg de noedels toe aan de pan met aubergine en hussel dit goed door elkaar.
- Doe de auberginenoedels in een kom of diep bord en verdeel de halloumi erover.
Tip van FitChef
1. Breng de noedels op smaak door een theelepel sambal mee te roerbakken, een kneepje limoensap over het gerecht te verdelen of wat verse, fijngehakte peterselie toe te voegen.
2. Je kan ook nog wat ongezouten pinda's of geraspte kokos over deze noedels strooien.