Koolvis met noedels & spinazie
Koolvis met noedels & spinazie
504kcal Per persoon
29g Eiwitten
46g Kh
23g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ui
- 1 portie woknoedels
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen.
- Snijd de knoflook in plakjes en de ui in dunne partjes.
- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Wrijf de vis in met zout en de helft van de sambal. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de koolvisfilet in 6-8 minuten bruin en net gaar. Keer na 3 minuten.
- Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en restant van de sambal zachtjes glazig. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Schep de noedels door de spinazie. Breng op smaak met wat zout.
- Serveer de vis met de pittige spinazie en noedels.
Tip van FitChef
Ook lekker met een klein scheutje sojasaus.