Nieuw!
Noedels met broccoli & kokos-kipnuggets uit de oven
Noedels met broccoli & kokos-kipnuggets uit de oven
865kcal Per persoon
60g Eiwitten
76g Kh
35g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 portie woknoedels
- 150 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ei
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 30 gram havermout
- 15 gram geraspte kokos
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de broccoliroosjes in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 4 minuten beetgaar.
- Koek ook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in blokjes, snijd het teentje knoflook fijn en breek het ei boven een klein schaaltje en klop dit met een vork los.
- Meng de kip in een schaaltje met het kerriepoeder.
- Meng in een ander schaaltje de havermout, kokosrasp en paprikapoeder door elkaar samen met wat peper en zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kipstukjes eerst door het schaaltje met ei heen en daarna door het kokosmengsel. Leg op de bakplaat. Bak de kipstukjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om.
- Verwarm de olie in een wokpan. Fruit hierin het teentje knoflook 2 minuten. Voeg de ketjap en honing toe en verwarm dit een minuut mee. Roer de afgegoten noedels en broccoli hier doorheen, hussel goed door elkaar en verwarm een minuut mee. Voeg wat peper en zout toe.
- Serveer de noedels met de broccoliroosjes op een bord. Leg de kipstukjes uit de oven er overheen.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Garneer de noedels met broccoli met verse koriander.