Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Noedels met kabeljauw, wortel & tuinerwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Noedels met kabeljauw, wortel & tuinerwten
636kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
75g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 100 gram wortel
  • 1 bosuitje
  • 1 portie woknoedels
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de kabeljauw even ontdooien. Snijd de wortel in plakjes en de bosui in grove stukjes.
  2. Kook de wortel in 4 minuten beetgaar.
  3. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de kabeljauw in grove stukken en bestrooi met peper en zout. 
  5. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kabeljauw in 5 minuten gaar. Haal de stukken vis uit de pan en leg ze even op een bordje en houd warm onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de rest van de olie toe en roerbak de tuinerwten, de wortel en het wit van de bosui in 4 minuten warm en gaar. Schep de noedels door de groenten samen met het groen van de bosui, de chilisaus, sambal en een eetlepel limoensap. Roer goed door. Breng naar wens op smaak met wat peper en zout.
  7. Verdeel de noedels over een (diep) bord, leg de stukjes kabeljauw er overheen. 

Tip van FitChef

Bestrooi het gerecht met verse peterselie of koriander en wat chiliflakes voor extra pit.