Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bami met gehakt & wokgroenten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bami met gehakt & wokgroenten
640kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
70g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
  • 250 gram Chinese wokgroenten
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Rasp het plakje gember.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe aan de pan samen met het komijn-, kerrie- en paprikapoeder. Rul het gehakt gaar.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit een minuutje mee. Voeg de wokgroenten toe samen met de ketjap en wok dit in 6 minuten beetgaar.
  5. Roer de afgegoten spaghetti door de groenten heen. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bami op een (diep)bord.

Tip van FitChef

1. Garneer de bami met verse peterselie.
2. Voeg een mespuntje Chinese 5 spices en/of een theelepel sambal toe aan de bami.