Nieuw!
Bami met gehakt & wokgroenten
Bami met gehakt & wokgroenten
640kcal Per persoon
37g Eiwitten
70g Kh
23g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
- 250 gram Chinese wokgroenten
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Rasp het plakje gember.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe aan de pan samen met het komijn-, kerrie- en paprikapoeder. Rul het gehakt gaar.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit een minuutje mee. Voeg de wokgroenten toe samen met de ketjap en wok dit in 6 minuten beetgaar.
- Roer de afgegoten spaghetti door de groenten heen. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bami op een (diep)bord.
Tip van FitChef
1. Garneer de bami met verse peterselie.
2. Voeg een mespuntje Chinese 5 spices en/of een theelepel sambal toe aan de bami.