Noedels met kip & champignons
Noedels met kip & champignons
516kcal Per persoon
42g Eiwitten
43g Kh
20g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 portie woknoedels
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 1 bosuitje
- 1 blokje kippenbouillon
Zo maak je dit recept
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze af onder koud stromend water en meng met de olie.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Snijd de champignons in vieren. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
- Breng het bouillonblokje met 350 ml water aan de kook en voeg de kip en champignons toe. Laat dit 8 minuten zachtjes koken totdat de kip gaar is.
- Schep de noedels in een diepe kom en schenk de bouillon erop. Verdeel de kip en champignons erover. Bestrooi met bosui.
Tip van FitChef
1. Gebruik eens kastanjechampignons in plaats van normale champignons. De kastanjechampignon heeft een wat vollere nootachtige smaak.
2. Meng de noedels met sesamolie.