Nieuw!
Noedels met sugar snaps, wortel & garnalen
Noedels met sugar snaps, wortel & garnalen
569kcal Per persoon
31g Eiwitten
61g Kh
22g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 portie woknoedels
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 50 gram wortel
- 250 gram sugar snaps
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
Zo maak je dit recept
- Haal de garnalen uit de diepvries en ontdooi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook fijn en rasp het plakje gember. Snijd de wortel in dunne plakjes. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Wok de garnalen 2 minuten en haal deze dan uit de pan, zet even apart.
- Verwarm de andere helft van de olie in de wokpan. Fruit de knoflook en de gember een minuut. Voeg dan de wortel en sugarsnaps toe en bak dit 4 minuten mee. voeg sambal, sojasaus, kurkuma en de garnalen toe aan de pan. Bak dit een minuutje mee. Roer dan de noedels door de pan en hussel alles goed door elkaar. Breng naar wens op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de noedels op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Besprenkel de noedels met wat vers limoensap en/of verse koriander.