Nieuw!
Noedels met pastinaak & falafel
Noedels met pastinaak & falafel
659kcal Per persoon
18g Eiwitten
88g Kh
26g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram wortel
- 1 pastinaak
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 5 falafel balletjes
- 1 portie woknoedels
Zo maak je dit recept
- Pers het teentje knoflook. Was de wortel en schil de pastinaak. Snijd beide in dunne reepjes.
- Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de wortel en pastinaak toe en roerbak dit 4 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma en falafel toe. Bak het geheel zo’n 6 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, voeg ze toe aan de wokpan en roer alles door elkaar
- Serveer de noedels met pastinaak en falafel in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Bij deze noedels is het lekker om in de laatste minuut nog een, in stukjes gesneden, bosui mee te wokken.