⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u55m00s

Nieuw!

Noedelsoep met paksoi, paprika & omelet reepjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
593kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
53g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 cm gember
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 portie woknoedels
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwijder het uiteinde van de steel van de paksoi. Was vervolgens de bladeren en snijd in de breedte in dunne reepjes. Houdt de witte stelen apart van het groene blad.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de gember heel fijn.
  3. Breek de eieren boven een kom en klop ze met de melk, peper en zout los met een vork.
  4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Schenk het losgeklopte eimengsel in de pan en bak een omelet op middelhoog vuur. Laat de omelet een beetje afkoelen, rol deze dan op en snijd er dunne reepjes van.
  5. Verwarm de andere helft van de olie in een pan en fruit hierin de gember 2 minuten. Voeg dan de paprika reepjes en de het witte gedeelte van de paksoi toe, roerbak dit 2 minuten mee.
  6. Voeg 500 ml water samen met het bouillonblokje toe aan de pan met groenten en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten doorkoken. Voeg halverwege de noedels toe aan de pan en in de laatste minuut het groene paksoi blad. Draai na 5 minuten het vuur uit. Breng de soep op smaak met de sojasaus en wat peper naar wens.
  7. Serveer de noedelsoep met de omelet reepjes in een diepe kom.