Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zelfgemaakte kippenbouillon met ei & kruiden

  • 90 minuten
  • 4 personen
Zelfgemaakte kippenbouillon met ei & kruiden
259kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
1g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
1g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ citroen
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 eetlepel tijm, vers
  • 1 laurierblaadje
  • 4 peperkorrels
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel oregano, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zelf bouillon trekken is hip en helemaal niet moeilijk. Het kost wel even tijd, maar je kunt terwijl de bouillon staat te trekken allerlei andere dingen doen. En je geduld wordt beloond, want zelfgetrokken kippenbouillon is echt veel lekkerder dan bouillon uit pot of van een tablet. En bevat veel minder zout.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui met schil in 4 parten. Snijd een plakje van de citroen.
  2. Leg de drumsticks in een pan en verdeel de ui, tijm, laurierblaadje, peperkorrels en het plakje citroen eromheen. Schenk er 1½ liter koud water bij. Breng alles op zacht vuur langzaam aan de kook en laat de bouillon – zonder deksel – ruim 1 uur tegen de kook aan trekken.
  3. Klop in een kom de eieren los met wat zout en peper. 
  4. Verwarm de olie in een anti-aanbakkoekenpan en laat het ei over de bodem uitvloeien tot een dunne omelet. Bak op matig hoog vuur tot de bovenkant van het ei begint te stollen. Rol de omelet in de pan stevig op en laat op een plank afkoelen. Snijd de omelet opgerold in dunne reepjes.
  5. Bekleed een vergiet met een schone theedoek. Zet het vergiet op een pan en schenk de bouillon erdoor.
  6. Pluk het vlees van de drumsticks. Hak de peterselie en oregano fijn. Roer het kippenvlees met fijngehakte peterselie en oregano door de bouillon en verwarm de bouillon opnieuw. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg ook de reepjes ei toe en warm de bouillon nog 1-2 minuten door.
  7. Serveer de bouillon in diepe borden.

Benodigdheden:

  • Klein ovenschaaltje bekleed met bakpapier
  • 2 wijde glazen potten (300-400 ml)

Tip van FitChef

1. Maak in één keer een lekker grote pan kippenbouillon en vries de bouillon met het kippenvlees in porties voor 1 of 2 personen in. Roer de verse kruiden er pas bij het opwarmen door.
2. Serveer de bouillon in glazen potten.