Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Noedelsoep met wortel, spinazie & gehaktballetjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Noedelsoep met wortel, spinazie & gehaktballetjes
782kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
47g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram wortel
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 portie woknoedels
  • 100 gram spinazie
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui, rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in reepjes.
  2. Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng met wat peper en zout. Kneed het gehakt door en maak er met je handen kleine gehaktballetjes van.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager, bak gaar in zo’n 6 minuten. Laat dit even zo staan.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en currypasta toe en bak dit een minuutje mee.
  5. Voeg kokosmelk, 300 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 5 minuten op middelhoog vuur doorkoken. Voeg de woknoedels en de spinazie toe aan de soep en kook dit 3 minuten mee.
  6. Doe de gehaktballetjes bij de soep, verwarm even mee. Zet het vuur uit. Roer het sap van een halve limoen door de soep.
  7. Serveer de soep in een kom.

Tip van FitChef

1. Serveer de noedelsoep met verse koriander of een handje taugé.
2. Bak een fijn gesneden halve rode peper mee met de ui en knoflook voor een pittige noedelsoep.