Nieuw!
Groentesoep met spaghetti & gehaktballetjes
Groentesoep met spaghetti & gehaktballetjes
572kcal Per persoon
37g Eiwitten
49g Kh
26g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram wortel
- 1 prei
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 blokje groentebouillon
- 50 gram spaghetti, volkoren
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
Een recept voor groentesoep mag uiteraard niet ontbreken. Groentesoep kan altijd en iedereen wordt er blij van! Maak een volle pan voor in het weekend en iedereen kan opscheppen wanneer het hem of haar uitkomt. Dit is ook handig op dagen met sport en een volle (gezins-)agenda. Tegelijkertijd kun je mooi al je restjes groente opmaken. Voor een koolhydraatarme variant kun je de spaghetti achterwege laten.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in plakjes. Halveer de prei in de lengte en snijd er dunne halve ringetjes van. Spoel de prei in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Zet dit even opzij.
- Meng het gehakt samen met de paprikapoeder in een schaaltje en vorm hier met je handen kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en prei 3 minuten. Voeg vervolgens 600 ml water samen met het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Breek de spaghetti met je handen in kleine stukjes en voeg dit toe aan de soeppan. Voeg na 2 minuten de wortel en gehaktballetjes toe en laat het geheel 10 minuten garen. Voeg in de laatste 3 minuten de tuinerwten toe.
- Serveer de groentesoep met spaghetti en gehaktballetjes in een grote kom. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Voeg wat gedroogde Italiaanse kruiden toe aan de groentesoep en/of serveer met volkoren (stok)brood.
2. Druppel wat tabasco over de soep.