Nieuw!
Omelet met spinazie & ricotta
Omelet met spinazie & ricotta
331kcal Per persoon
18g Eiwitten
7g Kh
25g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 2 zongedroogde tomaten
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 ½ eetlepel ricotta (30 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Breek de eieren boven een kom. Klop de eieren met de melk en wat zout en peper los met een vork.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaatstukjes en de spinazie toe en bak een minuutje mee tot de spinazie slinkt. Schenk het losgeklopte eimengsel in de pan en bak een omelet op laag vuur.
- Serveer de omelet op een bord. Verdeel de ricotta erover en vouw de omelet dubbel.
Tip van FitChef
Serveer wat gehalveerde cherrytomaatjes bij de omelet en garneer met verse bieslook.