Ontbijt salade met ei, frambozen & blauwe bessen
Ingrediënten
- 75 gram frambozen (diepvries)
- 75 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 ei
- ½ rode ui
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 handje spinazie (25 g)
- 30 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Ben jij dol op salades? Dan begin je toch gewoon in de ochtend al met deze heerlijke en koolhydraatarme ontbijt salade met ei, frambozen en blauwe bessen! Je hebt zo een perfecte start van de dag vol met vitamines en mineralen. En door de noten en feta krijg je genoeg eiwitten binnen, zodat je lang een vol gevoel houdt. Maak er een mooie dag van!
Zo maak je dit recept
- Laat de frambozen en blauwe bessen ontdooien.
- Kook het ei hard in 6-8 minuten. Spoel af met koud water, pel het ei en snijd in vieren.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Hak de noten grof.
- Doe de spinazie in een schaal en verdeel hier de frambozen, blauwe bessen, ei en ui overheen. Verkruimel de feta over de salade, strooi de noten erover en besprenkel met de olie. Breng de ontbijt salade op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Gebruik in de zomer verse frambozen en blauwe bessen.
2. Je kunt deze ontbijt salade met ei, frambozen en blauwe bessen makkelijk van tevoren bereiden en met je meenemen. Doe de dressing (en evt. het fruit) er dan op het laatste moment bij.
3. Garneer deze salade met wat verse basilicum. Dit is heerlijk in combinatie met het fruit.