Oosterse biefstuk met hasselback-krieltjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
569kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
53g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 2 eetlepel wokolie
  • 2 stuk biefstuk (à ca. 137,5 g)
  • 2 theelepel sambal badjak
  • 2 stuk bosuitje
  • 2 eetlepel verse koriander
  • 150 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Hasselback-krieltjes geven de pittige biefstuk een feestelijk accent. Tijdens het bakken in de oven gaan de dunne plakjes iets open gaan staan. Je snijd de aardappeltjes heel makkelijk in dunne plakjes als je ze op een brede kant op het werkvalk tussen 2 stukjes klemt. Zo kunnen de aardappeltjes tijdens het snijden niet wegschieten en je snijdt niet per ongelijk toch ook de onderkant door.

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Boen de krieltjes schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Leg krieltjes in de lengte tussen 2 eetstokjes of spiesjes en snijd de krieltjes tot op de stokjes in dunne plakjes. Wrijf de krieltjes voorzichtig in met totaal 1 eetlepel wokolie en leg ze met de inkepingen naar boven op een bakplaat. Bestrooi met wat zout. Rooster de krieltjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Door het verwarmen gaan de krieltjes wat open staan.
  4. Wrijf intussen de biefstukken in met sambal en wokolie en laat dit 10 minuten intrekken. Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Snijd intussen bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.
  5. Meng in een kom de yoghurt met bosui, koriander, een mespunt sambal en wat zout.
  6. Serveer de geroosterde biefstuk op warme borden met de hasselback-krieltjes ernaast. Geef de saus erbij.

Benodigdheden

  • 2 houten spiesjes of eetstokjes

Tip van FitChef

1. Lekker met snijbonen of broccoli.
2. Snijd snijbonen schuin in stukken van 3-4 cm en kook deze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Zo blijven de snijbonen knapperiger en houden meer smaak dan als je ze in dunne reepjes snijdt. Je kunt de snijbonen ook stomen.