Nieuw!
Stamppotje van zoete aardappel met rucola & kipfilet
Stamppotje van zoete aardappel met rucola & kipfilet
478kcal Per persoon
34g Eiwitten
53g Kh
14g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 8 cherry tomaten
- 6 zwarte olijven
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in zo'n 18 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de olijven in plakjes.
- Bestrijk de kipfilet met de olie, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Verwarm de (grill)pan en bak de kipfilet in 15 minuten helemaal gaar.
- Prak de zoete aardappel fijn met een pureestamper of vork. Voeg telkens wat kookvocht naar smaak toe. Verdeel de rucola erdoor.
- Roer uiteindelijk de cherrytomaten en olijven door de stamppot en serveer samen met de kipfilet.
Benodigdheden:
- Pureestamper
- Grillpan
Tip van FitChef
1. Dit stamppotje van zoete aardappel met rucola is lekker met fijngesnipperde bieslook erdoor.
2. In plaats van zoete aardappel kun je ook normale, iets kruimige aardappelen gebruiken.