⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u11m46s

Nieuw!

Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
431kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram krieltjes
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Kook de sperziebonen en het ei in een andere pan met water in 7 minuten. Spoel beiden af met koud water, zodat je het ei gemakkelijk kunt pellen en de boontjes hun groene kleur behouden.
  3. Snijd de rode ui heel fijn. Halveer het ei. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  4. Roer in een schaaltje een dressing van de olie, mosterd, azijn en fijngesneden ui.
  5. Verdeel de sla, boontjes, ei, krieltjes en zalm op een bord. Schenk de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze niçoise salade is ook lekker met wat olijven.