Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes
431kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
38g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram krieltjes
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Vandaag hebben we een echte klassieker voor jullie: de niçoise salade met gerookte zalm en krieltjes. Vaak wordt deze salade uit Nice gegeten met tonijn, maar wat nu precies het enige en echte recept is, daarover zijn de meningen verdeeld. De salade niçoise bestaat sowieso uit een combinatie van vis, groente en ei. Gelukkig maar dat er tal van varianten zijn van deze salade. Zo kunnen we lekker vaak genieten van dit heerlijke gerecht!

Zo maak je dit recept

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Kook de sperziebonen en het ei in een andere pan met water 7 minuten. Spoel beide af met koud water, zodat je het ei gemakkelijk kunt pellen en de boontjes hun groene kleur behouden.
  3. Snijd de rode ui heel fijn. Halveer het ei. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  4. Roer in een schaaltje een dressing van de olie, mosterd, azijn en fijngesneden ui.
  5. Verdeel de sla, boontjes, ei, krieltjes en zalm op een bord. Schenk de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Deze niçoise salade is ook lekker met wat olijven.
2. Vervang de gerookte zalm eens door tonijn.
3. Het is ook lekker om het eitje een keer te bakken in plaats van het te koken.