Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Shakshuka met krieltjes & cannellini bonen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Shakshuka met krieltjes & cannellini bonen
508kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
47g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram krieltjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram cannellini bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een heerlijke shakshuka met krieltjes en cannellinibonen. Shakshuka is ontzettend rijk van smaak en makkelijk te combineren. Dit keer geven de cannellinibonen dit gerecht een lekkere bite. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Was de krieltjes en halveer deze. Kook ze in een pan met water beetgaar in 6 minuten.
  2. Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  3. Spoel de bonen af met koud water en laat deze uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de paprikareepjes en de ui toe. Bak 4 minuten. Giet de krieltjes af en voeg deze samen met de knoflook en kruiden toe, bak dit nog 2 minuten mee. Voeg de bonen en de tomatenblokjes toe, roer alles door elkaar en laat 3 minuten doorpruttelen.
  5. Maak met een lepel twee kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel en laat de shakshuka op laag vuur zo’n 7 minuten doorsudderen tot het eiwit gestold is. Verdeel de cottage cheese erover en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer de shakshuka in de pan met een bord erbij of schep alles in een diep bord.

Tip van FitChef

1. Garneer de shakshuka met verse koriander of peterselie en limoen.
2. Het is ook lekker om er wat feta over te verkruimelen in plaats van cottage cheese.