Oosterse groenten met kidneybonen saté
Oosterse groenten met kidneybonen saté
485kcal Per persoon
23g Eiwitten
30g Kh
30g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram wortel
- 1 krop Shanghai paksoi
- 150 gram kidneybonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
- 25 ml kokosmelk
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de wortel in lange linten. Snijd de paksoi in brede stukken. Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze af met water.
- Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak de wortel 3 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een bakje de pindakaas samen met de kokosmelk en de helft van de sambal tot een sausje. Verwarm de bonen samen met het satésausje in een steelpan. Breng op smaak met de rest van de sambal, peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Schep eerst de groenten op een bord en leg daarna de bonen ertussen.
Tip van FitChef
Deze Oosterse groenten met kidneybonensaté is ook lekker met wat taugé. Overgiet de taugé met gekookt water en spoel af met koud water.