Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Hamburger op een 'broodje' van zoete aardappel & salade

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Hamburger op een 'broodje' van zoete aardappel & salade
684kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
34g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • ½ rode ui
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 ei
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 snufje nootmuskaat (1 g)
  • 1 handje rucola (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze hamburger op een 'broodje' van zoete aardappel is verrukkelijk! Deze versie bevat geen brood en is dus een stuk lichter verteerbaar en ook krijg je extra veel voedingsstoffen binnen door de zoete aardappel. Maar bovenal is het gewoon een erg lekker gerecht.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakken van ½ cm dik. Bestrijk de zoete aardappelplakken met de helft van de olie en bestrooi naar smaak met wat zout. Rooster de zoete aardappel in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Snijd de tomaat en augurk in dunne plakjes en de rode ui in heel dunne ringen. Meng het gehakt in een kom met het ei, mosterd en nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper en kneed 1 minuut stevig door. Vorm er 1 grote of 2 kleine hamburgers van. Bak de hamburger in een koekenpan met de rest van de olie in 10 minuten gaar.
  4. Beleg de plakken zoete aardappel eerst met een plakje tomaat, dan met de hamburger en daarna weer een plakje tomaat. Verdeel hier wat augurk, rode ui en rucola over.
  5. Maak van de rest van de tomaat, rode ui en rucola een frisse salade. Breng de salade op smaak met peper en zout. Serveer de hamburger met de salade en de rest van de zoete aardappel.

Benodigdheden:

  • Rooster met bakpapier

Tip van FitChef

Sprenkel wat olie en citroensap over de frisse salade bij deze hamburger.