Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Groentepuree met forel & gekookt ei

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Groentepuree met forel & gekookt ei
513kcal Per persoon
Eiwitten
51g Eiwitten
Kh
44g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 forelfilet, gerookt
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd beiden in gelijke blokjes.
  2. Zet de zoete aardappel en pastinaak op in een ruime pan met water. Breng aan de kook.
  3. Kook dit in zo’n 15 minuten gaar. Na 10 minuten koken, voeg je ook de broccoliroosjes toe aan de pan.
  4. Kook het ei in een andere pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water, pel het ei en snijd doormidden.
  5. Snijd ondertussen de forelfilet in stukjes.
  6. Giet de groenten af. Voeg mosterd, peper en zout toe aan de pan en stamp de groenten met een pureestamper tot een grove groentepuree.
  7. Serveer de groentepuree op een bord samen met de forelfilet en het eitje.

Benodigdheden:

  • Pureestamper

Tip van FitChef

Garneer de groentepuree met wat dille.