Nieuw!
Groentepuree met forel & gekookt ei
Groentepuree met forel & gekookt ei
513kcal Per persoon
51g Eiwitten
44g Kh
15g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 ei
- 1 forelfilet, gerookt
- 1 theelepel mosterd (10 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd beiden in gelijke blokjes.
- Zet de zoete aardappel en pastinaak op in een ruime pan met water. Breng aan de kook.
- Kook dit in zo’n 15 minuten gaar. Na 10 minuten koken, voeg je ook de broccoliroosjes toe aan de pan.
- Kook het ei in een andere pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water, pel het ei en snijd doormidden.
- Snijd ondertussen de forelfilet in stukjes.
- Giet de groenten af. Voeg mosterd, peper en zout toe aan de pan en stamp de groenten met een pureestamper tot een grove groentepuree.
- Serveer de groentepuree op een bord samen met de forelfilet en het eitje.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
Garneer de groentepuree met wat dille.