Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Orange upside down cake

  • 55 minuten
  • 10 punten
Orange upside down cake
197kcal Per punt
Eiwitten
6g Eiwitten
Kh
15g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
2g Vezels

Ingrediënten

  • 5 eetlepels rijstolie (50 ml)
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 sinaasappels
  • 3 verse eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 theelepels baksoda (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze overheerlijke orange upside down cake is onze eigen gezonde variant op de beroemde, Franse tarte tatin, een omgekeerde appeltaart. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, je maakt hem ook al in een uurtje klaar!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bestrijk de bodem van de bakvorm met 2 eetlepels rijstolie en vet de zijkant dun in. Strijk daarna 3-4 eetlepels ahornsiroop over de bodem uit.
  3. Schil de sinaasappels als volgt: Snijd de kapjes aan de onder- en bovenkant eraf. Zet de sinaasappels rechtop en snijd de schil, inclusief het wit en ook het dunne vliesje rond de partjes eraf. Snijd de sinaasappels in plakken en verwijder de pitjes. Leg de sinaasappelplakken dicht tegen elkaar op de bodem van de bakvorm.
  4. Klop in een kom de eieren met 3 eetlepels ahornsiroop met de handmixer tot een lichtgele en romige crème. Klop de Griekse yoghurt en 3 eetlepels rijstolie erdoor. Spatel tot slot het volkoren meel, amandelmeel en de baksoda luchtig door het beslag. Schep het beslag op de sinaasappels en verdeel het gelijkmatig in de vorm.
  5. Schuif de bakvorm een richel onder het midden van de oven en bak de sinaasappelcake in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Snijd direct uit de oven zo nodig de cake los van de vorm. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen. Laat de cake met sinaasappel op de schaal glijden. Bestrijk de bovenkant met ahornsiroop.
  7. Serveer de sinaasappelcake warm of laat iets afkoelen.

Benodigdheden:

  • Dichte ronde bakvorm (Ø 23 cm)
  • Handmixer

Tip van FitChef

1. Je kunt in plaats van kant-en-klaar amandelmeel ook zelf ongezouten, blanke amandelen malen. Of neem voor iets meer vezels amandelen met vlies. Ook lekker met gemalen hazelnoten!
2. Deze cake kun je ook maken met plakken appel of peer in plaats van sinaasappel.