Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pittige chocolade brokken met vijgen

  • 80 minuten
  • 15 brokken
Pittige chocolade brokken met vijgen
121kcal Per brok
Eiwit
2g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 vijgen, gedroogd
  • 200 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 75 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
  • 1,5 theelepel ras el hanout
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spreid een stuk bakpapier op een blad uit.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er dun af. Snijd de vijgen in stukken. Breek de chocolade in stukjes.
  3. Laat de chocolade in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Laat de chocolade van het vuur iets afkoelen, de massa moet nog wel vloeibaar blijven.
  4. Neem de pan van het vuur en roer direct de vijgen, hazelnoten en de helft van de sinaasappelrasp en ras el hanout door de chocolade.
  5. Schenk het chocolademengsel op het bakpapier en laat het uitvloeien tot een laag van 1 cm dik. Verdeel de resterende sinaasappelrasp over de chocolade en strooi er nog wat ras el hanout over. Laat de chocolade op een koele plaats of in de koelkast stevig worden.
  6. Breek de chocolade in stukken.

Benodigdheden

  • Bakpapier

Tip van FitChef

Met deze chocoladebrokken kun je naar hartenlust variëren! Vervang de ras al hanout eens door chiliflakes en neem rozijnen in plaats van vijgen.