Pittige chocolade brokken met vijgen
Pittige chocolade brokken met vijgen
121kcal Per brok
2g Eiwitten
7g Kh
9g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 3 vijgen, gedroogd
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
- 75 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
Zo maak je dit recept
- Spreid een stuk bakpapier op een blad uit.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er dun af. Snijd de vijgen in stukken. Breek de chocolade in stukjes.
- Laat de chocolade in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Laat de chocolade van het vuur iets afkoelen, de massa moet nog wel vloeibaar blijven.
- Neem de pan van het vuur en roer direct de vijgen, hazelnoten en de helft van de sinaasappelrasp en ras el hanout door de chocolade.
- Schenk het chocolademengsel op het bakpapier en laat het uitvloeien tot een laag van 1 cm dik. Verdeel de resterende sinaasappelrasp over de chocolade en strooi er nog wat ras el hanout over. Laat de chocolade op een koele plaats of in de koelkast stevig worden.
- Breek de chocolade in stukken.
Benodigdheden:
- Bakpapier
Tip van FitChef
Met deze chocoladebrokken kun je naar hartenlust variëren! Vervang de ras al hanout eens door chiliflakes en neem rozijnen in plaats van vijgen.