Nieuw!
Orzo met kipgehakt & broccoli
Orzo met kipgehakt & broccoli
706kcal Per persoon
38g Eiwitten
73g Kh
29g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram orzo
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram kipgehakt
- 3 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (6 g)
- 15 gram rozijnen
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet ondertussen de broccoliroosjes op in een pan met water en kook beetgaar in 4 minuten.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan het kipgehakt toe samen met de Italiaanse kruiden en rul het gehakt gaar in zo’n 4 minuten.
- Roer de afgegoten orzo samen met de rozijnen door het gehakt heen en bak dit 2 minuten. mee. Roer als laatste de broccoliroosjes door de schotel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de orzoschotel op een (diep)bord en schep de cottage cheese eroverheen.
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse basilicum over de orzo met kipgehakt.
2. Voor een heel andere smaak vervang je de rozijnen door wat zongedroogde tomaatjes of olijven.