Nieuw!
Orzo-tomatensoep met kip & kikkererwten
Orzo-tomatensoep met kip & kikkererwten
606kcal Per persoon
40g Eiwitten
79g Kh
14g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 100 gram kipfilet
- 200 gram tomatenblokjes
- ½ blokje groentebouillon
- 70 gram orzo
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel en de bleekselderij in plakjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit 2 minuten. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak je dit ook een minuut mee.
- Leg de kipfilet in de pan, doe hier de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 350 ml water bij en roer goed door elkaar. Kook dit 5 minuten, voeg vervolgens de orzo toe aan de soep en kook dit nog 10 minuten mee.
- Haal vervolgens de kipfilet uit de pan en trek deze met 2 vorken in stukjes uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de kikkererwten en de spinazie en verwarm dit nog 2 minuten mee.
- Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Breng naar wens op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
Serveer de orzo-tomatensoep met verse basilicum.