Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Orzo-tomatensoep met kip & kikkererwten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Orzo-tomatensoep met kip & kikkererwten
606kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
79g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • 100 gram kipfilet
  • 200 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 70 gram orzo
  • 1 handje spinazie (25 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel en de bleekselderij in plakjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit 2 minuten. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak je dit ook een minuut mee.
  3. Leg de kipfilet in de pan, doe hier de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 350 ml water bij en roer goed door elkaar. Kook dit 5 minuten, voeg vervolgens de orzo toe aan de soep en kook dit nog 10 minuten mee.
  4. Haal vervolgens de kipfilet uit de pan en trek deze met 2 vorken in stukjes uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de kikkererwten en de spinazie en verwarm dit nog 2 minuten mee.
  5. Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Breng naar wens op smaak met wat peper.

Tip van FitChef

Serveer de orzo-tomatensoep met verse basilicum.