Proteïne paprikasoep
Proteïne paprikasoep
371kcal Per persoon
22g Eiwitten
35g Kh
16g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 300 ml halfvolle melk
- 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
Met deze overheerlijke proteïne paprikasoep kun je alle kanten op. De soep doet het op koude dagen prima bij de lunch om weer warm te worden, maar is ook zo verfijnd dat je de soep rustig bij een gezellig etentje kunt serveren of als lichte maaltijd op een zomerse dag. En natuurlijk is het een uitstekend en supergezond alternatief voor een kopje cup-a-soup om vier uur.
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook met de tijm zachtjes glazig.
- Roer de paprika en de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk de melk erbij en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Laat alles zachtjes 8-10 minuten koken tot de paprika gaar is.
- Pureer het paprikamengsel met de staafmixer tot een gladde, gebonden soep. Warm de soep nog enkele minuten zachtjes door.
- Meng ondertussen in een schaaltje de cottage cheese met de helft van de oregano, paprikapoeder, peper en zout.
- Serveer de paprikasoep in wijde kommen en schep de cottage cheese in het midden. Garneer met de rest van de oregano.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Bestrooi met wat chilivlokken voor extra pit.
2. Het is ook lekker om wat knoflook door de cottage cheese te roeren.