Nieuw!

Pappardelle met bloemkoolsaus & zalmfilet

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
753kcal Per persoon
Eiwit
47g Eiwit
Koolhydraten
77g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet, diepvries (à ca. 125 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram pappardelle
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Laat de zalmfilet ontdooien.
  2. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Voeg de bloemkool toe en kook gaar in zo’n 8 minuten. Kook halverwege de pappardelle gaar in een pan water.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet gaar in 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.
  5. Giet de bloemkool af en bewaar 50 ml van de bouillon.
  6. Pureer de bloemkool, bouillon, knoflook en melk tot een gladde en romige saus.
  7. Meng de pappardelle met de bloemkool saus. Serveer op een bord. Leg de zalmfilet er bovenop.

Tip van FitChef

Lekker met wat verse peterselie.