Nieuw!
Pappardelle met bloemkoolsaus & zalmfilet
Pappardelle met bloemkoolsaus & zalmfilet
753kcal Per persoon
47g Eiwitten
77g Kh
29g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 blokje groentebouillon
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram pappardelle
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 ml halfvolle melk
Zo maak je dit recept
- Laat de zalmfilet ontdooien.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de bloemkool toe en kook gaar in zo’n 8 minuten. Kook halverwege de pappardelle gaar in een pan water.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet gaar in 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.
- Giet de bloemkool af en bewaar 50 ml van de bouillon.
- Pureer de bloemkool, bouillon, knoflook en melk tot een gladde en romige saus.
- Meng de pappardelle met de bloemkoolsaus. Serveer op een bord. Leg de zalmfilet er bovenop.
Tip van FitChef
Deze pappardelle is lekker met verse peterselie.