Nieuw!
Bloemkool-bietensoep met pompoenpitten & ei
Bloemkool-bietensoep met pompoenpitten & ei
481kcal Per persoon
19g Eiwitten
23g Kh
35g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 3 mini rode bietjes, gekookt
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 75 ml kokosmelk
- 1 blokje groentebouillon
- 1 ei
- 15 gram pompoenpitten
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui, snijd het teentje knoflook en de gember fijn. Snijd de bieten in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember even aan.
- Voeg de bloemkool en bieten toe aan de pan, samen met de kokosmelk, het bouillonblokje en 200 ml water. Laat het geheel zo’n 15 minuten koken tot de bloemkoolroosjes gaar zijn.
- Kook ondertussen het ei in een pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water. Pel het ei en snijd in tweeën.
- Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan tot deze goudbruin kleuren.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk de soep in een kom.
- Leg het ei op de soep, garneer met de pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Garneer de bloemkool-bietensoep met verse dille.