Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pasta met gebakken zalm & romige andijvie

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pasta met gebakken zalm & romige andijvie
739kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
54g Koolhydraten
Vet
40g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 70 gram penne, volkoren
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 rode ui
  • ½ citroen
  • 250 gram andijvie, gesneden
  • 2 eetlepels zuivelspread
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalm in een vergiet ontdooien.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  3. Verhit de helft van de olie en bak de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snipper de ui, rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de andijvie toe en laat slinken. Meng hier de zuivelspread en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de pasta door de romige andijvie. Voeg eventueel kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Verwarm de pasta nog 1 minuut.
  7. Schep de pasta en de zalm op een bord. Garneer met de citroenrasp.

Tip van FitChef

Garneer de zalm met wat dille.