Pasta met gebakken zalm & romige andijvie
Pasta met gebakken zalm & romige andijvie
756kcal Per persoon
42g Eiwitten
57g Kh
40g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 75 gram penne, volkoren
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 rode ui
- ½ citroen
- 250 gram andijvie, gesneden
- 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de zalm in een vergiet ontdooien.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
- Verhit de helft van de olie en bak de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui, rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de andijvie toe en laat slinken. Meng hier de zuivelspread en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pasta door de romige andijvie. Voeg eventueel kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Verwarm de pasta nog 1 minuut.
- Schep de pasta en de zalm op een bord. Garneer met de citroenrasp.
Tip van FitChef
Garneer de zalm met wat dille.