Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Tortellini met broccoli & zalm in honing-citroensaus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Tortellini met broccoli & zalm in honing-citroensaus
699kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
63g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 80 gram tortellini
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ eetlepel honing (10 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook in zo’n 14 minuten gaar.
  3. Kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar.
  4. Snijd het teentje knoflook fijn en snijd twee plakjes citroen van de halve citroen af. Bewaar het andere stukje voor het citroensap. Bestrooi de zalm rondom met peper en zout.
  5. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot de zalm mooi bruin is. Voeg dan de knoflook toe aan de pan en bak dit een minuutje mee. Voeg de honing toe samen met een eetlepel citroensap en de chiliflakes, leg de twee plakjes citroen ook in de pan en laat dit nog twee minuten zacht doorbakken.
  6. Serveer de tortellini met de broccoli en zalm in honingcitroensaus.

Tip van FitChef

Garneer de tortellini met broccoli en zalm met fijngehakte, verse peterselie of basilicum.