Nieuw!
Pastasalade met rookvlees & mozzarella
Pastasalade met rookvlees & mozzarella
532kcal Per persoon
28g Eiwitten
64g Kh
18g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- ¼ komkommer
- 1 oranje paprika
- 10 cherry tomaten
- 25 gram mozzarella
- 5 plakken rookvlees
- 1 handje rucola (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- ½ eetlepel witte wijnazijn (8 ml)
Van pasta krijgen we nooit genoeg! In de zomer is het heerlijk om een pastasalade op tafel te zetten. Buiten dat een pastasalade erg lekker is, is het ook nog eens heel erg makkelijk. Je kan het van tevoren klaarmaken en het is erg handig om al je restjes in te verwerken. Als je deze salade met rookvlees en mozzarella al eerder bereidt hebben de smaken de tijd om goed in te trekken en wordt je pastasalade nóg lekkerder! Neem hem ook eens mee naar werk of een picknick of serveer hem bij een zomerse BBQ.
Zo maak je dit recept
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en voeg toe aan een grote kom.
- Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de mozzarella in stukjes. Halveer de plakjes rookvlees. Doe dit samen met de rucola in de kom bij de penne.
- Roer de olie, Italiaanse kruiden en azijn in een klein schaaltje door elkaar. Schenk dit bij de pastasalade. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pastasalade met rookvlees en mozzarella op een bord.
Tip van FitChef
Gebruik eens het sap van een citroen of limoen in plaats van azijn of voeg een halve avocado en/of wat olijven toe.